Medelhavsvärme

Sitter på balkongen i Verona ikväll och flämtar lite det har varit varmt idag, 34 grader i papa Luigi´s trädgård på eftermiddagen. Det känns som när man kliver av ett flygplan på väg till semester i medelhavsområdet på sommaren och möts av en fuktig hetta och alla dofter som kommer med den när flygplansdörren öppnas.

Man kan inte springa på som i Sverige och det gör inte Italienarna heller ta stegen långsamt sitt still i skuggan eller inomhus mitt på dagen så klarar du värmen bäst.

Min Italienska bror Enrico som var och hälsade på i Stockholm förra vintern när det var  18 grader kallt och jag var orolig för han skulle ta kylan sa idag att kylan i Sverige är väl inga problem det är bara att sätta på sig mer kläder men vad gör man med värmen när det stiger över 40 det är bara skugga och massor av vatten som hjälper.

Men det är skönt nu på balkongen med 27 grader och medelhavsmörker strax efter nio på kvällen. Ångkokt Sparris med ägg ost och bifftomater och ett glas vin från Soave, Colli Scalligeri blev en perfekt avslutning på en varm dag i Verona.

Cena

I morgon är det Prima Comunione här, Konfirmation, med besök i kyrkan i Avesa lunch med massor av släktingar på en Agriturismo det skall bli kul kanske det dyker upp några bilder från den i morgon !

Det här landet stryker ingen medborgare medhårs det är alltid “al dente” man måste hjälpa till lite själv, men gör man det och är beredd att svälja att det är annorlunda här och att det är positivt att det är annorlunda så är det lätt att trivas med folket här och med att bo i Italien i alla fall för mig.

This entry was posted in Verona. Bookmark the permalink.

Leave a Reply