Peschiera

Peschiera är byn i det sydöstra hörnet av Gardasjön. Här avvattnas sjön av Fiume Mincio som rinner ner i Po en bit ner på slätten, Peschiera är en promenad vänlig liten stad utan trafik med butiker och restauranger.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi kom hit för att äta en pizza på Osteria al Canal inte för att det är den bästa pizzan som man kan hitta utan för att miljön är trevlig för en promenad. Osterian är familjeägd och familjen kommer från södra Italien som många andra restaurangägare här vid sjön så en frutti di mare kändes som rätt val.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Södra delen av sjön är grund bara några meter och omgivningarna är flacka. Några intressanta vindistrikt ligger strax söder om sjön bl a Custoza. Området runt Garda sjön är anpassat för turister på gott och ont. Hit kommer fr a tyska turister året runt och man klarar sig bra på bara tyska här. På restaurangerna och i butikerna behöver de bara titta på mig för att öppna ett samtal på tyska direkt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det finns badstränder mellan Peschiera Sirmione och Desenzano de tre sydligaste byarna vid sjön men det är för kallt för bad än och vattnet är renare i norra delen där maxdjupet en bit utanför Torri är 275 meter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På en Enoteca hittade jag ett vin jag letat efter länge. Har lovat Enrico en Valpolicella Superiore från Allegrini till årets Fiorentina Chianina på balkongen och har letat länge efter den. Nu står jag plötsligt framför en 2011 Classico och en 2009 Superiore båda får naturligtvis följa med hem.

Såg på nätet att den finns på systembolaget också en 2010 Superiore för 99 kr ungefär vad jag får betala här också. Det är ett eftertraktat vin här så priserna åker upp. Bodde jag i Sverige nu skulle jag springa och köpa en flaska bums.

This entry was posted in Italien, Lago di Garda and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Peschiera

  1. Björn says:

    Vad är det för skillnad på den Valpolicella Superiore 2010 som man köper nere i cantinan längs vägen och den för 99:- på systembolaget?

Leave a Reply