Bardolino i mars

Soligt men lite kyligt i Bardolino idag. Det blir fler och fler turister och kommersen börjar komma igång. Nästan alla affärer och restauranger är öppna nu.

Svenska flagga vajar nere i hamnen men några svennar syns inte till. De flesta campingarna är stängda än och på de öppna finns bara Italienska Tyska och Hollänska bilar.

bar bar

Promenaden går till Garda som ligger bara drygt 3 km bort. Det finns en nylagd promenad och cykelväg längs sjön med barer på lagom Italiensk avstånd.

bar båt

Även seglarna är igång de flesta båtarna dras upp på land några månader för rengöring och målning men många ligger också i vattnet året runt. Tog bilden från fika bordet i Garda.

bar gata

Fiskebåtarna ligger naturligtvis i hamnen året runt fisken behövs alla årstider.

bar hamn

Många är sysselsatta med att förbereda för påsk då kommer det betydligt fler turister och sen är säsongen igång. Barer skall städas och skuras borden målas gräset behöver klippas och några plattor behöver bytas ut.

bar kol

På favorit restaurangens uteservering är det tomt idag termometern kommer inte riktigt upp till tio grader. En syditaliensk familjerestaurang som många andra, bröderna som sköter servisen är kopior på John Travolta och Nikolas Cage och sköter jobbet snabbt och på ett trevligt sätt. Servicen är snabb och gästerna får beröm för det de beställer vilket gör stämningen trevlig.

bar res

Men på barerna är det full fart även ute solen värmer gott nere vid sjön.

bar ute

This entry was posted in Italien, Lago di Garda and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply