Laguna Veneta

Har varit i Laguna Veneta, norr om Venedig, några dagar för att fotografera fåglar och lära mig hur nya kameran fungerar. Ett paradis om man vill ta bilder på fåglar här övervintrar många och många stannar här året runt.

ven1

Bäst är naturligtvis att färdas med båt och det kanske jag skaffar en någon gång, en hopfällbar kanadensare skulle fungera bra, men nu handlar det om att komma så långt ut i lagunerna som möjligt med husbil.

ven3

På smala slingriga grusvägar som inte går att mötas på kan man komma en bra bit ut på några ställen i lagunen men det tar tid.

ven5

Lio Piccolo och området omkring är en bra möjlighet att komma nära fågellivet och här hittade jag Flamingo flocken första gången.

ven9

Men denna gång hade de hittat någon annan lagun.

ven10

Men trägen vinner efter två dagar hittar jag dem en bit norrut i en lagun man inte kan ta sig till torrskodd. Men jag kunde se när de lyfte och gick ner för landning bakom trädtopparna. Men några närbilder fick jag inte.

ven7

Stränderna nere i Jesolo är tomma nu i början av oktober hotellen stängda och det är svårt att ens hitta en öppen bar för att få frukost ! Det tar till maj nästa år innan barer restauranger och hotell öppnar igen. Turistsäsongen är kort man kan undra över vad alla som jobbar här på sommaren lever av på vintern, men de kanske följer turisterna och jobbar på skidorterna istället.

ven6

Strax efter solnedgången var det bara det höga hotellet i slutet av stranden som fortfarande fick solljus och som kastade det tillbaka över stranden.

This entry was posted in Italien. Bookmark the permalink.

3 Responses to Laguna Veneta

 1. Håkan Pettersson says:

  Hej Leif! Fantastiska bilder, din blogg har blivit som en Italien guide i mini format för oss.Ser redan fram mot nästa inlägg.Hälsningar Håkan med lastbilen.

 2. Jonas says:

  Fina bilder med nya kameran! Hoppas att allt är bra och att du och Matte hade en trevlig vecka. Ingen gästblogg från honom?

  Hojta till om du är uppkopplad för Skype någon kväll före 19.00. Tjejerna frågar lite vad farfar Leffe har för sig.

  Ha det gott!

  /Jonas

Leave a Reply