Trattoria da Ropeton

I stadsdelen San Giovanni in Valle nordost om centrum ligger Osteria Ropeton. Bara 10 minuters promenad från Ponte Pietra där förmodligen alla som besöker Verona hamnar förr eller senare. Hit skall man komma en söndag klockan 1.

ost ropeton

Man kan naturligtvis äta här alla dagar men söndagarna är speciella. Då går man ut med familj eller vänner i stora sällskap och äter gott. Har man inte bokat skall man komma strax före ett och är man fler skall man boka i förväg.

ost pad

Trattorian möbleras efter de bokningar som kommit in och Padrone sköter kundrelationerna. Han gör en del annat också men fr a sätter han sig vid varje bord och pratar en stund kanske tar någon extra beställning. Förrätterna kostar 4-7 euro pasta rätterna 7 euro och kött/fisk 10-16 euro.

ost int2

Sonen skötte det mesta av jobbet tillsammans med tre ungdomar när vi var där idag. Det blir alltid en trevlig stämning på en sån här restaurang en föreställning utöver den som maten bjuder på.

ost pad1

När Padrone inte har någon att prata med sjunger han delar ur operaareor med imponerande bukstöd. En del italienska schlager från 50-60 tal har han också på repertoaren. Har man ätit duktigt får man en limoncello för att klara matsmältningen innan man går.

ost stra

Området är lugnt liknar gamla stan i Stockholm på vissa ställen och Trattoria da Ropeton kommer jag att besöka igen, om någon är intresserad så är adressen:

TRATTORIA DA ROPETON
viale Fontana del Ferro, 1  Verona

Tel: 045 8030040

E-mail: daropeton.trattoria@alice.it

This entry was posted in Verona. Bookmark the permalink.

Leave a Reply