Lessinia, Quinto & Cavallino

En dag till i Lessinia ville vi ha så vi packade matsäck i husbilen och fyra av fem satte sig bekvämt medan Linda sprang/gick de åtta kilometrarna till vägen tar slut. Där uppe, på ca 1400 höjdmeter, fanns en liten restaurang (refugio) och längre upp längs stigarna finns ännu fler. Hur nu det går till?!

Pertica

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter ca en kilometers promenad möttes vi av en vidunderlig utsikt som var omöjlig att rättvis fånga med en kamera. Vi satte oss ner och åt upp det vi hade med oss innan vi traskade ner igen. Jag och Ines tog den branta stigen genom lövskogen medan de andra tre tog den fina bergsvägen.

Revolto

Dagen efter tog vi oss ner till Quinto och hälsade på hemma hos Patrizia där även syskonen Enrico och Christina med familj mötte upp. Vi bjöds på Smörrebröd med sill, lax och andra skandinaviska läckerheter i kombination med italienska delikatesser.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ines fick leka en hel dag med Alice vilket var mycket uppskattat! Patrizias lägenhet med tillhörande tomt tillät både fotbollsmatcher och volleybollspel. Det var skratt, god mat och gott vin hela dagen.

De sista fyra dagarna har vi spenderat utanför Venedig på en sandrevel utanför lagunen. Vi hittade Camping Europa strax utanför Cavallino efter Farsans rekommendationer. Vi bodde en dag i husbilen innan pappa kom ner och vi fyra flyttade till en liten stuga på samma camping. Sandstränder, poolhäng och god mat. Vi har faktiskt inte satt våra fötter utanför campingens område sen vi klev in…

Strandfamilj

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Barnen har stormtrivts och föräldrarna också. Trevlig personal på campingen i kombination med bra aktiviteter för barnen och varmt soligt väder har gjort att vi har kunnat slappa ordentligt och det känns lite motigt att masa sig till flygplatsen imorgon. Vi har närmat oss 30-graders strecket och det ska bli några till grader dagarna som kommer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi kan absolut rekommendera stränderna runt Cavallino och Jesolo om man vill ha bad- och solsemester Man flyger enkelt till Venedig på två och en halv timme från Arlanda och sen är det endast 30 minuter till stranden.

Juno & Jonas strand

 

hav

Vi tackar Farfar Leffe och Italien för den här gången. Leffe ser vi snart igen på svensk mark men Italien får vi nog vänta ett tag på att återse. Vi satsar på att få med oss så mycket vi kan i ätlig form (mest flytande) så att vi kan klara oss under denna svåra tid.

Jonas, Linda, Ines & Juno

This entry was posted in Gästbloggare, Italien. Bookmark the permalink.

Leave a Reply