Italia 2014, gästblogg

IMG_3081-2

Vi kom på midsommardagen. Det var ungefär 13 grader varmt i Östersund när vi sa hejdå till byn för att vidga våra vyer i Italien. De tre första dagarna bjöd på sol med solskydd, sand mellan tårna och någon tupplur under parasollet.

IMG_3058-2

Ella sitter här bredvid och vill att jag ska skriva “badet var bäst!”, så det gör jag nu. Jag tyckte mest att det var ett djärvt drag att hoppa i poolen. Det var verkligen en fin camping och vi kom in i semesterlunken nästan direkt. Lite uppiggande var att spendera polletter i spelmaskinerna, det behövdes tyckte Frans.

IMG_3033

Vi fångade fyra krabbor och plockade ett halvt kilo snäckor. Leif klev upp klockan sju och promenerade medan vi andra sov till klockan tio.

IMG_3035-2

Dag tre så åkte vi till Venedig. Det kom någon skur och vi köpte paraplyer som vi fick valuta för. Sedan såg vi Venedig, vi har med oss tre mästerfotografer. Frans, Ann-Marie och Leif.

IMG_3084-2

Ungarna traskade på bra, och vi gick både på turiststråk och på små bakgator. Vi såg suckarnas bro och San Marco. Det var kul att vi tog oss ända dit, det trodde vi inte men vi hade bra sprutt i knäna.

IMG_3094-2

Efter det så åkte vi tillbaka till lugna Giazza. Där tog vi en tur upp i bergen, till San Giorgio och Bosco Chiasanova. Vi småshoppade lite och räknade kossor och körde på några små krokiga vägar. Dagen efter det så besökte vi Patrizia i Verona, hon bjöd på golunch och vi lapade slättvärme på altan. Därefter åkte vi in till Verona, en varm dag var det sannerligen. Men vilken fin stad konstaterade vi! Superglassen satt där den skulle innan vi åkte åter till Giazza. Idag är sista dagen innan hemresa. Vi har inte sett skymten av en ödla, trots att vi strosat runt byn och ätit hallon, eller skogsbär kanske det var? Någon världsmästarpizza har slunkit ner, och en 10 rätters på Osterian. Imorgon åker vi hem, och vi har tittat att det fortfarande är tretton grader där hemma i byn…

Tack för i sommar <3<3<3

Mattias, Anna-Lena, Ella, Frans och Ann-Marie

IMG_3110-2

This entry was posted in Gästbloggare. Bookmark the permalink.

Leave a Reply