Oasi Cervara

Det är vår nu temperaturen skulle upp i 15-16 C i helgen så vi åkte på en trip till ett naturvårdsområde utanför Treviso som heter Oasi Cervara. Inget stort område bara 25 ha så promenaden runt blir bara 1,5 km men man kan stanna här en hel dag.

cicogna

Ett våtmarksområde som ligger i floden Siles flöde bara några mil väster om Treviso. Här finns flera kolonier av våtmarksfåglar som häger stork kungsfiskare och andfåglar bland flera. Området ligger mitt bland bebyggelse och fabriker så man har aldrig känslan att man är i vildmark men det finns fåglar överallt.

cigno

Jag har aldrig sett ett naturreservat som liknar en djurpark mer än denna, ett litet paradis för en fågelfotograf. Tusentals fåglar i flera kolonier på ett mycket begränsat område.

stig

Hela området genomkorsas av vägar som denna eller stigar som ofta är belagda med trätrallar eftersom besökarna är många och slitaget skulle bli stort annars. Inte bara fåglar trivs här även grodor reptiler och sköldpaddor men de hade inte vaknat än trots vårsolen.

anatra

På många ställen finns gömslen i form av små hus med glasrutor så området är idealiskt om man vill fotografera fåglar det är enkelt att komma nära.

uppvaktning

Idag var det vår så överallt flyttades gräs och kvistar som behövs för ett näste och på många ställen var jakten igång på en partner för denna säsong ibland så vattnet stänkte långt utanför bilden.

ponte

Vi kom mitt i vårbestyren kanske ser det annorlunda ut andra årstider men parken är säkert värd ett besök även sommartid.

sothöna2

Det kostar fem euro att komma in och då ingår en guidad tur på ungefär en timme på italienska naturligtvis men guiden pratade även bra engelska så säger man till så får man delar av turen på engelska.

mallardo

Det finns en liten bar som serverar smörgåsar och pizzabitar så kommer man utan matsäck går det att klara en heldag.

skarv2

Kommer man med husbil finns det en bra och helt modern ställplats i Quinto di Treviso bara 2 km från parken alldeles intill en av sjöarna som floden bildat, 15 euro för 24 timmar inkl el och dusch

sothöna2

Men de Kungsfiskare som finns i parken lurade mig trots att jag väntade länge så jag måste komma tillbaka. De mest rutinerade fotograferna som kom först på morgonen fick fina bilder så detta var bara första besöket av säkert många.

gallo

This entry was posted in Italien. Bookmark the permalink.

One Response to Oasi Cervara

  1. Hej på er !
    Tack för dom fina bilderna & ytterligare resmåls tips,står precis i Uppsala och inväntar morgondagen.
    Håkan.

Leave a Reply