Mot Sicilien

Det har varit kallt och dimmigt i Verona denna vinter.

Över Po slätten låg dimman tjock vi hade knappt hundra meters sikt ibland och trafiken gick långsamt. De flesta vinterdagar startar med dis eller dimma på Po slätten men ibland lyckas solen skingra diset sent på förmiddagen och då blir det en fin dag. Denna vinter har solen inte lyckats så bra.

Över Apenninerna ner mot Toscana och Firenze var trafiken tät med köer långa sträckor. Vi är på väg till Sicilien med stopp i Formia men idag kom vi inte så långt vi fick stanna över natten på en sosta i höjd med Rom. Det går att köra Verona Messina på två dagar men inte i dimma och med långa köer och vi har egentligen inte bråttom.

IMG_6328

Efter ett lunchstopp i Sapri är vi på väg mot Tropea för ett tredje stopp innan färjan över Messina sundet. Tropea är en vacker stad uppe på en klippa och med badstrand precis nedanför. Det är massor av folk här på sommaren men nu i mellandagarna är det mest folk i byn och några son har andra hus som strövar runt.

IMG_6349

På en klippa bredvid ligger en kyrka, Santa Maria dell`Isola och vi stannar över natten på parkeringen nedanför kyrkan.

IMG_6373

Dimman lämnade vi bakom oss i höjd med Rom nu skiner solen och vi har runt tolv grader mitt på dan.

IMG_6363

Det är ingen trängsel i Tropea så här års och jag tror inte det är det på Sicilien heller.

IMG_6358

This entry was posted in Italien, Sicilia. Bookmark the permalink.

4 Responses to Mot Sicilien

 1. Mikael says:

  Gott Nytt År Leif!!
  Alltid intressant och spännande att läsa dina inlägg.
  //Mikael Jarmdahl

 2. selerine says:

  Så fantastiskt det ser ut! Det är årets sista dag och jag bestämmer mig här och nu att jag skall gå ner till deltid så jag kan resa mer…i Italien….Det är så roligt att läsa dina inlägg. gott nytt år!!!

 3. Trevlig resa och ett Gott Nytt År önskar vi er på vägen.

 4. Helena FREEDOMtravel says:

  Ett riktigt Gott Nytt år önskar vi er! Vi har njutit av vinerna från Valpolicella denna nyår. Vi var bortbjudna, men hade med oss både rött och vitt från Valpolicella att bjuda på, och det blev väldigt uppskattat! Tropea är superfint, men det var väl mer folk där när vi var där i augusti 😉

Leave a Reply