På väg österut !

Att åka på semester sista helgen i juli i Italien är ungefär som att sticka iväg dagen före midsommar i Sverige, man skall inte räkna med att det går snabbt, så vi tjuvstartade på fredagkväll för att ta oss så nära Österrike som möjligt innan mörkret och innan lördag.

IMG_0113

I sommar har vi tänkt oss till Ungern och kanske en bit till mer än så finns inte i planerna just nu. Via Österrike norr om Slovenien och stanna till några dagar vid Balatonsjön så får vi se hur långt det bär. Det är inte så noga vart man reser huvudsaken är att man trivs dit man kommer och att man får lära sig något nytt.

IMG_0114

Den ena svängen ger nästa och alla tillsammans blir ett resmål. Jag var moderator på ett svenskt Italienreseforum några år innan jag flyttade och gav rådet till någon som frågade hur man skulle hitta de mest genuina ställena att se i Italien att “Läs den bästa guidebok du kan hitta och undvik sen alla platser du läst om i den, sväng höger och vänster några gånger tills du är ordentligt vilse, nu kan äventyret börja ! ”

IMG_0115

Så lever jag mina egna resor utan begränsande planering och låter tillfälligheter styra vart jag hamnar, för det är inte förrän man är på resa man förstår vart man vill komma. För att vrida till ett känt uttryck “de som planerar sin resa väl kommer till Thailand, vi andra kan komma hur långt som helst.

IMG_0116

Det var 36 grader när vi låste och lämnade Verona så första etappen fick bli att komma upp på över 1000 meter för att få lite svalka. Vid denna lilla sjö på gränsen mellan Italien Österrike och Slovenien börjar resan denna gång !

This entry was posted in Italien, Kroatien och Balkan, Östeuropa. Bookmark the permalink.

2 Responses to På väg österut !

  1. Anders Borg says:

    Detta har vi väntat på länge.Riktigt roligt att läsa om era öden och resor igen.
    En fråga,har du måtten på undergången på väg upp.vår bil är 3,25 hög,går den under?
    Anders

  2. admin says:

    Jag har inget riktigt bra svar på om Er bil kommer att gå under. Jag vet bara att min bil som är 2,8 meter hög gick under eller kanske egentligen inte gick under beroende på vad man menar för den finns fortfarande. Men min osäkerhet om hur jag skall ställa mig till detta beror nog inte så mycket på undergången utan mer på att jag inte förstår frågan !

Leave a Reply