Kossor och kors

Har gäster i huset så det betyder semester igen två gästbloggare sköter alla kontakter med yttervärlden, Mattias och Lars varsågoda gott folk:

Idag var det enligt prognosen 70% risk för regn. Det visade sig vara 30% fel för det blev 100% blött. Hagelstormar och åskoväder gjorde att vi  sköt upp planerna på toppturen till Cima Carega och gav oss ut på den mer lättilgängliga högplatån för att fota exotiska Italienska djur.

Det visade sig att de enda djur som inte flydde våran fotoframfart var dessa tama alp-kor.

Rätt som det var hoppade det även fram en alp-bäver ur marken och poserade framför linsen.

Allt detta vandrande och fotande kräver en stadig andra frukost. Rifugion på Monte Tomba (troligen Alberto Tombas födelseort) ligger på 1766 meters höjd och var en perfekt plats för att söka skydd mot vädret och njuta av goda ciabatabröd med salami och cimbriost.

Detta dagsäventyr kanske är nog för de flesta… utom för ett par svenska trappers från Jämtland! Tillbaks i byn tog vi sikte på nästa mål; det stora korset som vakar över Giazza. Av någon anledning fick vi för oss att vi skulle hitta en mer effektiv led än den som var upptrampad sedan tidigare. Inte helt oväntat ledde det till att det tog en timme extra för oss att hitta upp. Väl framme mötte vi dock av en härlig utsikt över byn:

Korset sett från nära håll:

Hjältarna på toppen:

På vägen ner skrämde vi en capriolo som trodde han betade på ett säker ställe i skogen. Eftersom vädret klarnat så fyllde vi grillen med delikatesser från Sud Tyrol. Grillad salsiccia, polenta, surkål, pite-palt(!?) och piselli efter en grym anti pasto.

This entry was posted in Gästbloggare, Lessinia. Bookmark the permalink.

Leave a Reply