Smultron och hyresgäst på balkongen

Nu har smultronen, fragoline di bosco, mognat runt byn de är lättast att hitta i dikeskanterna eller i vägkanterna egentligen för diken finns det inte, en sida lutar rakt upp den andra stupar rakt ner.

Jag har många hyresgäster på balkongen, fåglar små ödlor och en som bor i en av blomlådorna. Han har byggt ett stort fångstnät och sitter i ett av ventilationshålen till blomlådan med två fötter på känseltrådarna han spunnit och väntar.

Man kan se benen sticka upp och kommer det något i nätet springer han blixtsnabbt upp och väver in det i en snygg rulle som får vänta till natten. På kvällen kan nätet se lite stökigt ut med små rullar och många trasiga trådar.

På natten äter han upp fångsten lagar nätet som är helt perfekt nästa morgon.

Huvudpersonen på inspektionsrunda !

Det har äntligen blivit sommar nu säger dom här efter en kall och regnig vår. Temperaturen i byn ligger mellan 22-28 på dagarna och nere i Verona 30-34 på eftermiddagen. I byn har de inte varit med om en så kall och torr vinter förut vattnet höll på att ta slut i början på mars. Sen dess har det regnat mycket men våren har varit ovanligt kall.

 

This entry was posted in Giazza. Bookmark the permalink.

One Response to Smultron och hyresgäst på balkongen

  1. Marie Norlén says:

    Hej Leffe, hur är det?

    Roligt att läsa din blogg och Italienska iakttagelser, du verkar verkligen ha hittat hem.
    Du missar inte så mycket här i Svedala, den regnigaste sommaren i mannaminne, men balkongblommorna frodas och trivas i alla fall.

    På tal om spindel och bo, hur går det med din lägenhet på H-tull, har du sålt nu?

    Ha det så gott!
    // Marie 🙂

Leave a Reply