Kroatien några dagar

Hemma igen efter fem dagar i Kroatien, det är varmt här nu jämfört med svalkan vid Mare Adriatico. Besökte en nationalpark som heter Plitvice ett område med fantastiskt vackra sjöar och vattenfall.

En heldagspromenad mellan sjöarna är helt klart värt en ordentlig omväg.

 

Nere vid kusten igen vid Stinica en semesterstad som troligen byggdes på sjuttiotalet och som nu förfallit lite och i praktiken tagits över av Slovener och man skall döma av bilarna som stod parkerade utanför husen. Allt lite retro och i behov av underhåll men med vackert läge och egen hamn.

På en grusplan en bit från färjan till Rab med en bar och strand nedanför muren blev en bra nattplats för oss och några camper till från olika länder.

Tillbaka i Italien vid en av stränderna vid Cavallino Tre Porti en bit från Venedig på en typisk familjecamping med pool teater restaurang bar dagis lekpersonal och allt annat som en Italiensk barnfamilj vill ha på semestern.

Strand med obligatoriska solstolar och parasoll.

Ett tjugotal ungdomar med nr 79 på t-tröjan sprang omkring och sysselsatte barn med olika lekar allt från rita och klippa till judoträning.

En bra restaurang med fiskmeny och pizza som huvudnummer fullt jämförbar med vilken restaurang som helst i Italien. Skönt ställe nere på stranden att ta en Spritz på eftermiddagen.

Det fungerade alldeles utmärkt att bo i bilen fyra nätter på väldigt olika typer av ställen. Allt har fungerat det är trångt men allt inkl kök dusch sovrum toa och matplats finns och fungerar.

This entry was posted in Kroatien och Balkan and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply