Camoscio in Lessinia prima la neve

Det var bara 2 grader när jag kom upp till Lessinia idag vid sjutiden på morgonen snart kommer det snö där uppe på 1500 meters höjd. Höstfärgerna har växlat till brunt och gult nu och hela naturen förbereder sig på vinter.

Ljuset så här på morgon är magiskt jag stannar långa stunder bara för att få se hur snabbt ljuset växlar riktning och färg, en bild här på morgonen lever bara några sekunder sen är den borta och ersatt av en annan. Jag har aldrig sett något liknande, i Svenska fjällen i Indien på Galapagos aldrig ändrar naturen karaktär så snabbt !

Färgerna är nästan onaturliga starka ibland lysande ibland dimmiga ibland tror man inte det är på riktigt.

Lessinia e magica !

Det är inte så alla dagar ofta ligger högplatån uppe bland molnen i dimma och dis men dagar som den här är den fantastisk.

Jag skall åka upp en stund i morgon också tillsammans med en av mina grannar som bor i Milano men har ett hus kvar i Giazza det går inte att låta bli det skall bli bra väder i morgon också.

Gemsarna hittar jag på det vanliga stället där den dagledige och jag såg dem i våras. De är upptagna med brunsten nu och har fullt bestyr med att hålla sig i rätt sällskap. Så det är större aktivitet än vanligt och de är inte riktigt lika skygga.

Sista bilden på väg ner till byn vid tiotiden på förmidagen, jag vet inte om färgerna går fram på en dataskärm skruva upp ljuset till max på skärmen så kanske det syns,  här uppe är de magiska.

Lessinia e magica !!!

 

This entry was posted in Lessinia and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Camoscio in Lessinia prima la neve

  1. Anitha says:

    Vilka fantastiska bilder, för att inte tala om ljuset. För mig som hängiven amatörfotograf så blir jag grön av avund över dina omgivningar.
    Minsta lilla kulle i Italien tycks gå att få ett fint foto av.
    Lyllos dig, Leif.

Leave a Reply