Lazise – gästblogg!

I början på veckan körde vi ett genrep för vår tänkta campingtripp nästkommande vecka. Att kalla det camping är kanske lite att ta i eftersom vi har alla tänkbara bekvämligheter i husbilen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi drog således ner till sydöstra delen av Lago di Garda, närmare bestämt Lazise och smällde upp husbilen på Campeggio Comunale. Den låg ett stenkast ifrån stadsmuren och ett ännu kortare stenkast ifrån stranden. Tre ifyllda formulär senare satt vi nere på stranden och åt glass och möjligtvis dracks det även öl. Bildbevis saknas dock… En bar var lämpligtvis placerad fem meter från stranden till allas förtjusning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lazise är en liten pittoresk hamnstad med en gammal stadskärna som är väl bevarad. Mängder av gelaterior och restoranti kantar kajen och allt är precis så italienskt som man kan tänka sig. Förutom att 80% av de som befinner sig i staden är tyskar. Det har även lett till att alla som arbetar här pratar mycket god tyska. Alla trodde naturligtvis att vi också var tyskar, tills vi öppnade munnen…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi åt middag på en lagom turistig restaurang och strulade till beställningen så pass att vi fick ta den minst två gånger. Antipasto, musslor, grillad forell och pasta blev det till slut. Efter detta gick vi ner till vattnet och tog en pannkaka fylld med nutella och en Caffé Normale.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kanske åker vi tillbaks hit nästa vecka och kör en vända till, det var staden väl värd.

Ciao!

This entry was posted in Gästbloggare, Lago di Garda. Bookmark the permalink.

One Response to Lazise – gästblogg!

  1. Jan-Eric Berglund says:

    Låter som Ni har de gött därnere . Bor du där hela året ? I så fall kanske vi kommer,två husbilar från Värmland på väg till Grekland,in och hälsar på i slutet av September . Vi skall till Trieste fvb till Patras med färjan sedan till båten som skall bottenmålas inför Nästa säsong i Medelhavet. Ha en bra dag .
    Jan-Eric

Leave a Reply