Slut på semestern

Ja med besök av söner en med familj och massor av aktiviteter och hjälp med bloggandet så fick jag en välförtjänt semester från bloggen, men nu är jag tillbaka.

hav

Kul att träffa barn och barnbarn det var snart ett år sedan jag var i Sverige senast men jag skall åka upp lite oftare i fortsättningen. Det är lätt att tappa kontakten om det blir för långt emellan.

lungomare

Sen alla åkt tillbaka till Sverige har jag hunnit med ett par turer upp i Alperna och en tripp till Lido di Jesolo några dagar. För en vecka sedan kom äntligen sommarvärmen och jag behövde en extra dos eftersom det varit kallt hela våren så Jesolo med 35 grader i luften och 27 i vattnet värmde skönt.

lessinia 2

En natt på en parkering vid en badstrand precis vid stranden som jag stod på i vintras var inget bra val nu eftersom det var fest på stranden till tre på morgonen så jag flyttade till en camping nästa två nätter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stötte på några svenska husbilar så här års oftast pensionärer som står på samma ställe som de alltid väljer några veckor eller till och med några månader på vår sommar eller höst. Många har jag lärt mig tar med mat från Sverige så det räcker hela resan trots att till och med affären på campingen har billigare mat och bättre kvalitet. Vanans makt är stor, utanför en bil doftade det det ärtsoppa och pannkakor !

husb

Ett par hade varit här tio år i rad men visste inte vad Spritz Aperol är och hade aldrig smakat Grappa vilket jag sprang till affären för att rätta till, då har man inte kommit innanför skinnet på landet man besökt så många gånger.

lessinia 1

Sommaren har kommit nu och det är snart dags för mig att åka norrut några veckor det är trots allt den finaste tiden att åka till Sverige och lite väl varmt i Italien när termometern passerat 30- 35 grader så är det väl varmt att göra något annat än att leta skugga.

häst

Byn såg ut som en vilda västens stad i dag på eftermiddagen när ett tiotal ryttare på häst passerade söderut på E5 leden som går från Frankrike till Venedig men den mest använda biten går från Bodensjön till Verona. Träffade den Italienska chefen för stigen i affären för några veckor sedan och hon berättade att de försöker hitta en naturlig fortsättning ner i Kroatien och vidare och en bättre sträckning från Verona till Venedig.

I L

Bilderna kom i sin egen ordning denna gång !

This entry was posted in Blandat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply