Giazza blogg 2.0

Med kameran i näven som alltid har jag har bloggat om Italien sedan den 19:e december 2011 i drygt ett och ett halvt år. och tänker fortsätta ett tag till. Temat för bloggen är i mitt huvud de skillnader mellan länderna jag reflekterar över men ibland handlar det om annat också. Jag bor permanent i Giazza en liten by med 100 innevånare en bit upp alperna norr om Verona och har helt checkat ut från Sverige. Jag ville göra något annorlunda medan jag fortfarande är nyfiken och hoppade av det vanliga livet med jobb och en massa måsten. Nu äger jag min tid och kan göra precis vad som faller mig in och det är mer värt än de flesta förstår. Bilden är tagen på strandängarna vid Vejbystrand i Skåne i somras.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag bloggar för jag tycker om att ta bilder och att skriva så egentligen har jag inte brytt mig så mycket i vad ni som läser tycker så här långt. Jag har haft en mycket enkel statistik funktion så jag vet egentligen inte så mycket om hur många som läser heller.

Under den här tiden har jag inte ändrat något i formatet jag snodde ihop bloggen med ett enkelt tema på en timme ungefär och den skall få fortsätta vara enkel det är innehållet jag fokuserar på.

Men nu är det dags för lite förändringar Giazza blogg 2.0. Hittills har bloggen varit envägs kommunikation men jag skall försöka öppna upp för lite mer dialog.

Dessa ändringar har jag redan gjort:

– bloggen är nu automatiskt optimerad för smarta mobiler och surfplattor (ni får säga till om det blev sämre på min iPhone såg det lite ovant ut).

– jag har lagt till en prenumerera på nya poster högst upp till höger.

– jag har kortat ner och flyttat om lite i kolumnen till höger

– jag har gjort drop lister av Arkiv och Kategori (de blev för långa)

– jag har installerat bättre statistik så jag kan se vilka typer av poster ni läser.

– jag har lagt till en Contact Form där ni kan få direkt kontakt med mig via e-mail, den kommer att dyka upp längst ner i posterna jag har inte lyckats placera den till höger där jag skulle vilja ha den än.

Det kommer några förändringar till för att öppna för bättre kommunikation.

Kom gärna med lite synpunkter på vad som blev bättre eller sämre eller om ni har andra förslag till innehåll i posterna eller vad som helst, varför inte prova nya kontaktformuläret (då kan bara jag läsa) eller den vanliga funktionen för kommentarer (då kan alla läsa).

 

 

 

This entry was posted in Blandat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply