Miranda

Miranda kom till oss för en månad sedan nu. Hon var en gatkatt från Isola della Scala som letade sig in i ett hus och lade sig på en stol men var inte välkommen dit så via en organisation som hjälper djur att hitta ett nytt hem hittade vi henne på internet.

27042014-IMG_2086

Ett ungt par kom och levererade henne för de ville se om hon kom till ett lämpligt hem innan vi blev godkännda och de åkte tillbaka till Isola della Scala.

De första dygnen blev besvärliga första natten gömde hon sig under sängen och andra natten bakom en bokhylla. Det tog två dygn innan hon kom fram för att äta lite och gå på toaletten.

Veckan efter gömde hon sig på dagarna under sängen men utforskade lägenheten på nätterna när vi sov och klagade högt jamande över att hon inte kunde smita ut.

Efter tio dagar i lägenheten öppnade vi dörrarna ut till trädgården en morgon och hon gick ut efter lite tvekan. Det syntes tydligt att hon var van att röra sig utomhus och de första dagarna stannade hon ute hela dagen. Men vid åttatiden kom hon in och ville ha mat och ett ställe att sova på.

24042014-IMG_2045

Nu efter en månad stannar hon helst inne men går en runda runt sitt revir och kollar alla dofter och ligger gärna en stund i solen på gräsmattan i värmen. Men om det är kallt eller regnar kurar hon ihop sig i soffan och vill helst bara vara ifred och hon har nog aldrig varit mer än 30 meter från huset.

Hon är sällskaplig och knuffar med huvudet och jamar när hon vill ha lite uppmärksamhet.

Nu har hon hittad sina favoritställen, soffan, min fotpall, stolarna under matbordet, sängens fotsida och trädgården, när vi somnat och allt blivit lugnt sover hon i soffan eller på en ledig plats i sängen, hon brukar väcka oss med ett ivrigt jamande när ljuset kommer vid sextiden.

Nu känner hon sig hemma här men hon har inte varit mer än 30 meter från lägenheten och gräsmattan och snart skall vi ut på äventyr med husbilen vi får se hur det går. Men katter är opportunister så allt är möjligt och kanske hon trivs på trip eller i alla fall hittar ett sätt att leva i en husbil med egna gömställen och trygghets zoner och några utflykter i okänt territorium.

24042014-IMG_2054

Hon heter Miranda men lyssnar normalt till namnet Micio ( med svenskt uttal Mischo) ungefär som vi säger kisse på ren svenska !

This entry was posted in Italien. Bookmark the permalink.

Leave a Reply