Cyklar gör vi i Sverige och Italien

I Italien är cykel en av två nationalsporter och det är många som cyklar. Men här är cykeln framför allt ett träningsredskap och ett sätt träna tillsammans med andra. Framför allt på helgerna men även vardagar är det stora skaror cyklister ute på vägarna och på stigarna utklädda som sina idoler. För här är proffsen stora idoler och alla har en favorit som man vill likna. Det är framförallt medelålders män som cyklar med det dyker upp en del yngre kvinnor också.

Det finns väl många som tränar på cykel i Sverige också men där är nog cykeln ett sätt att transportera sig till jobbet eller dit man skall. Det är ovanligt att man ser ett gäng som ser ut precis som en Giro di Italia klunga, och i Italien är det ovanligt att man ser en morgonpigg cyklist med dataryggsäck på väg till jobbet.

I cykelaffärerna här finns det framförallt kläder och annan utrustning att köpa det är viktigt att ha den rätta dräkten de rätta glasögonen och hjälmen. Ibland möter jag ett gäng äldre cyklister med helt olika kläder, förmodligen ett kompisgäng som är ute och tränar. Ibland ett gäng med identiskt klädda cyklister kanske en klubb som är ute. Ibland har de följebilar med reservcyklar och annan utrustning kanske ett proffslag.

Våra cykelklungor på städernas cykelbanor saknas helt här de sitter på en Motorino istället för den använder man om man skall någon stans.

I Sverige cyklar men från A till B. I Italien från A till A.

This entry was posted in Italien/Sverige. Bookmark the permalink.

Leave a Reply