Tidig morgon i Lessinia

Vaknade strax efter 5 i morse av ett ivrigt fågelkvitter precis utanför fönstret. Svalt och skönt bara 18 grader ute så varför inte ta med frukosten och åka upp till Lessinia för att se hur djurlivet ser ut nu när korna har kommit upp. Hela sommaren går fribetande kor där uppe och osten Monte Veronesi och formaggio di Cimbro tillverkas i Malgorna på högplatån, försök hitta den i någon välsorterad ostbutik.

Klockan sex går jag sakta på vägen från Parpari upp till Bergsgetternas favoritplats, men där uppe går det bara kor nu. Gemsarna har säkert flyttat högre upp från 1500 m till 2000 och mer det är varmt nu och störande med en massa kor med klockor runt halsen. Nu får man leta efter dem i Carega massivet.

Däremot är det Marmottor överallt och nu har ungarna kommit fram och är inte skygga. Jag kan välja och vraka bland de säkert 15 familjer jag hittar på bara någon km.

Ner i skogen för att se om hjortarna är kvar på sommaren, de måste vara kvar för det finns ingen annan plats för dem att ta vägen. Gemsarna trivs på öppna höga grässlätter och i bergiga områden så de går gärna uppåt på sommaren. Men hjortarna trivs bara i skogen och där det inte är för många människor så de har inte så mycket att välja på. Uppåt är det gräs och berg neråt folk !

Men de är mycket svårare att hitta och betydligt skyggare så det är bara att ta det sakta och smyga fram. Nere i skogen tar det en halvtimme innan jag hittar en Capriolio vi tittar på varandra några sekunder sen är han borta. Men han går inte långt så genom att smyga på stigen får jag se honom tre gånger till. Men det är korta stunder svårt att hinna med kameran måste vara rätt inställd allt måste vara förberett.

Men uppdraget är utfört frukost på en bekväm sten i skogen, jag hör hjortarnas varningskall ibland men nu skall de få vila jag skall gå ner igen om en stund, jag är nog hemma i byn igen vid halv elva.

 

This entry was posted in Lessinia, Mina egna favoriter and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Tidig morgon i Lessinia

  1. Patrizia says:

    Animali bellissimi!

Leave a Reply