Lazise i januari

Det är kallt nu inte så mycket på grund av temperaturen för det är runt fyra till åtta grader på dagarna men fukten gör att det känns kallt. Det har inte regnat på flera veckor men det ligger ändå vatten i pölarna.

ga sole

Det har varit disigt och dimmigt hela veckan så nu får man knäppa jackan och dra åt halsduken ett varv extra. Men så här är vädret ofta på Poslätten om vintern. Lazise är nästan öde nu få turister strövar omkring, här brukar det vara ett litet kaos på sommaren.

ga öde

Några få affärer och restauranger är öppna men det är glest mellan kunderna. Det ligger en liten Enoteca, vinbutik, vid hamnen helt tom på kunder så ägaren har all tid i världen att hjälpa till. Vid ett är det dags för lunch, vi är först på restaurangen utom tre unga män som precis håller på att beställa pizza när vi kommer in. Men vid halv två är det halvfullt och en ganska bra dag för krögaren.

ga pranzo

Detta är inte det bästa stället att äta Italiensk mat egentligen, turistpriser och de flesta krögarna kommer från andra regioner så maten blir en blandning av vad alla regioner kan erbjuda. Men maten är fortfarande bra och 145 kronor per person för tre rätter och 25 kronor för två glas Bardolino är inte mycket egentligen så jag skall inte klaga så länge.

ga pranzo 2

Den bästa maten får man på små familjerestauranger i små byar eller på Agriturismo enligt min mening. Agriturismo är ofta det bästa sättet att uppleva det egentliga Italien. Man bor på bondgård äter maten bonden och hans fru producerar och lagar i köket på det sätt de och deras förfäder gjort i generationer. Jag kommer aldrig att glömma en liten Agriturismo på Sardinien där vi bodde för 850 kr två personer och inkl frukost och en helt fantastisk middag rätterna kom i en jämn ström i flera timmar och allt smakade fantastiskt.

ga tavole

Det är tomt på uteserveringarna idag, de flesta dagar på året kan man sitta ute och äta eller fika men nu är det för fuktigt och dimmigt.

ga scarpe

Promenaden blev inte så lång idag för stigen längs sjön var avstängd vid Bardolino för någon sorts rörbyte, men det är ändå skönt att vila fötterna och titta ut i dimman över sjön en stund.

ga barca

Idag ser man inte tvärs över sjön, allt försvinner i dimman och fiskebåten som ligger bara 200 meter från stranden ser ut som en siluett vatten och himmel får samma färg.

ga porto

Lazise och de andra byarna vid Lago di Garda är vackra alla årstider men jag föredrar att åka hit alla årstider utom sommaren, mycket folk alldeles för varmt och lite för stressig stämning på sommaren. Nu vilar ett lugn över sjön !

This entry was posted in Italien, Lago di Garda and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Lazise i januari

  1. Leena says:

    Ser hur härligt ut som helst, vi besöker Gardasjön bara under vår semester som blir på sommaren men det är ju värme, sol och bad vi vill ha. Den dagen man inte behöver planera sitt resande då ska vi göra Italien under tidig vår.

    🙂

Leave a Reply