Vitt som snö

Det har kommit snö igen det har snöat i 3 dagar och skall fortsätta några dagar sen skall det bli klart och kallare. Snön lyser upp hela byn allt är vitt även bergen runt omkring.

snö utsikt

Alla visste att det skulle komma så i förra veckan var jag upp till Roveré och köpte ett par löparskidor. När snöfallet bedarrat skall jag upp tillsammans med Roberto och se om jag fortfarande kan stå på ett par skidor det var några år sedan Stockholm är inte världens bästa skidort.

snö gata

Så här ser min gata ut nu snöhögen är en Fiat Punto men man ser bara en vindrutetorkare.

snö vägen

Vägen ner till Poslätten är plogad nu men det nog många som inte kom iväg till jobbet i morse det kom 30 cm i natt.

snö bäck

Tog de här bilderna på promenad efter att jag fått undan snön vid min uppfart, klockan är tio så det mesta är plogat. Det går buss till byn så plogbilen är här tidigt på morgonen och traktorn på Agriturismon har hand om snön i byn. Nere i Verona bara drygt 3 mil bort regnar det och är grönt som på sommaren 750 meter höjdskillnad gör stor skillnad.

snö fågel

Den här satt på trappräcket när jag kom tillbaka han fick en söndersmulad mandelskorpa jag har ingen speciell fågelmat men det gick åt. Jag vet inte vad det för art men det kanske någon av Er vet ?

This entry was posted in Giazza. Bookmark the permalink.

3 Responses to Vitt som snö

  1. Jonas says:

    I Vattholma är spåret perfekta just nu. Skidorna är dessutom nyvallade så jag hoppas hinna en runda i helgen.

    Alla turer med bilen avslutades i december så nu är pappersarbetet helt avslutat.

    Hälsa P!

    /Jonas

  2. Linus says:

    Så mycket snö är det normalt? Vi provade skidorna i söndags med några tusen till i Ågesta. Där åker vi på den gåde Bengt G med fru.

  3. admin says:

    Ja det är normalt med snö på vintern jag bor ju en bit upp i Alperna, men det är inte som en vinter i Sverige med minusgrader dygnet runt. Här är det ofta minus på nätterna men sol och plus på dagarna. December- februari finns inte här utan det är som att hoppa från november till mars det snöar på natten men droppar från taken så snart solen kommer upp på morgonen.

Leave a Reply