Corti Venete

Den 25 januari fick jag årets hamburgare, årets eftersom jag bara äter en per år och i januari eftersom jag vill ha det överstökat så snabbt som möjligt. Det är glest mellan hamburgerställena här de har inte alls slagit igenom som i andra länder. Här föredrar man sin gamla vanliga snabbmat en pizzabit eller en panini.

cor lek

Men på Corti Venete finns en Burger King så det blev ett Whopper meal 2013.

Corti är ett köpcentrum med ett femtiotal butiker med en stor matmarknad i centrum. Det ser ut som vilket svenskt köpcentrum som helst men med lite Italiensk stil.  Den mesta maten köper jag i butiken hemma i byn men ibland behövs saker som inte finns där. Korvar och skinkor hänger från taken, och en stor del av det som finns att köpa är lokalt producerat.

cor chark

Fisk från Gardasjön charkuterier från trakten för här vill man ha sin vanliga korv inte något från andra regioner eller länder. Det är stor skillnad på hur vi ser på korv i Sverige och i Italien. Här är korv dyrt och gjort på bra råvaror, en bra korv här kostar minst 100 kr per kilo ofta 150 kr. Våra billiga korvar med mindre än 50% kött på rea för 30-50 kr kilot finns inte här.

cor fisk

Vinhyllan ser ut som ett mini systembolag men har inte alls med samma sortiment. Här finns i stort sätt inga viner från andra länder än Italien och mest plats tar vinerna som odlas inom 5 mils avstånd från hyllorna.

cor vin

Jag gick bet på att hitta en flask franskt vin till en fransk köttgryta härom veckan sortimentet är långt ifrån systembolagets globala bredd.

cor vinrea

Det är efter jul rea här nu och även vinhyllan har en rea avdelning.

cor latte

Färskast möjliga mjölk på mjölkavdelningen 😉

cor grön

Det finns många ställen att äta på och naturligtvis en glassbar.

cor glass

cor pranzo

Lunch restaurangen brukar få ett besök idag en tallrik sallad en tallrik pasta bröd och ett glas närproducerat rött vin för 14 euro ungefär 120 kronor för två personer. Kanske kom vinet från vinodlingen från odling vi passerade på vägen hem.

cor vinje

På väg hem över vinodlingarna är det 8 grader varmt och solsken det är skönt vinterväder idag. Druvorna som skördas här nästa höst kommer att bli Valpolicella, Ripasso eller Amarone för vi är i Valpolicella vindistrikt.

This entry was posted in Verona. Bookmark the permalink.

2 Responses to Corti Venete

  1. Håkan pettersson says:

    Hej Leif!
    Sitter här hemma i Göteborg och läser bloggen med stort intresse,men är också lite nyfiken på hur det gick i skidspåret???
    Håkan!(Mattssons)

  2. admin says:

    Jag hade tänkt glida över det där med skidåkningen och inte göra så mycket väsen av det men det går ju inte nu längre när du ställer så konkreta frågor. Det gick väl både bra och dåligt jag var upp tillsammans med en av min grannar Roberto som är en vältränad ung man född här i bergen. Skidåkning här är nästan som slalom antingen åker man uppför eller nedför en slalombacke med löparskidor på fötterna det går långsamt upp och alldeles för fort ner, det är inte som att lufsa fram i lagom takt i en svensk granskog. Men träning ger färdighet så jag skall på det igen.

    Hojta till när du kommer ner nästa gång vi kan kanske hitta på något, ett besök på Wingamm eller något annat !

Leave a Reply