Teatro Camploy

Sju vuxna män som kryper omkring på golvet i bruna klänningar till entonig musik i diskotek nivå. Så skulle man kunna beskriva föreställningen ikväll men det var inte riktigt så enkelt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Föreställning framfördes av en Siciliansk ensemble bestående av sju manliga dansare och en ensam musiker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Traditionella Sicilianska instrument mungiga och en primitiv ensträngad harpa eller kanske bas och traditionell Siciliansk musik, musik som i äldre tider förknippades med maffia. Allt kraftigt förstärkt med mikrofoner och högtalare till diskoteknivå.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Föreställning utforskar Siciliens många olika själar och Siciliens brokiga historia. Men är också en lek med musik oljud och kroppar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har ni läst Er Sicilianska historia vet ni att Sicilienarna aldrig har styrt sin egen ö, i alla fall inte efter det att Grekerna kom seglande för snart 3000 år sedan. Nu är Sicilien ockuperat av Italien, tidigare i historien av Kartager Greker Spanjorer Napolitaner Araber Normander eller andra främmande herrar. Men aldrig av Sicilianarna själva !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sicilien har en sorglig historia som också har präglat ön och präglat innevånarna deras lands själ och deras egen. Det känner man tydligt om man besöker ön det har jag skrivit om i tidigare inlägg när jag besökte Sicilien förra våren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teatern är en byggd i en före detta kyrka, det som ser ut som en stor svamp är undersidan av teatern. Ovanför svampen breder stolsraderna ut sig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En trevlig kväll med en inte helt enkel föreställning att smälta !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I morgon är det födelsedag så då smiter jag iväg till hemlig ort, vart skall jag avslöja på måndag.

This entry was posted in Blandat and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Teatro Camploy

  1. morbror says:

    Ha en trevlig födelsedag!
    Italiens framtid avgörs imorgon, har du valt?

Leave a Reply