Dags att sätta igång grillen

I morgon är det sista lediga dagen i helgen här och då är det dags att samla ihop familjen igen tycker papa Luigi, därför skall vi ner till Verona i morgon på söndagmiddag. Men först kommer bror Enrico upp till byn och käkar lunch och jag tänkte testa grillen för första gången i år. Enrico är en mästare på grillat så idag var jag ner till Tregnago och köpte några biffar. Det skall bli så där mellan 10 och 12 grader och sol och då är det skönt på balkongen i solen mitt på dagen.

Det är svårt med kött här de styckar inte som hemma och namnen är ofta lite vilseledande så jag har inte lärt mig att hitta rätt i köttdisken än.  Dom tillagar kött annorlunda här så styckningen är också annorlunda ofta får kött lång stek kok eller grilltid för att det inte skall bli blodigt på tallriken vilket inte räknas som bra här och därför ser bitarna i disken inte ut som i Sverige. Inte ens något så enkelt som en biffstek går att känna igen för de skär biffarna bara hälften så tjocka här.

Fläsk och kyckling är enklare, fläsket styckas ungefär som hemma och i lika tjocka skivor så en kotlett känner man igen. Kyckling styckas inte alls den köper man oftast hel som den är alla våra varianter av styckad kyckling av olika bitar får man leta länge efter i diskarna.

Långpromenad uppe i Lessinia på förmiddagen och lunch i San Giorgio. Massor av folk som åkte skidor vädret var skönt men det är fortfarande snöbrist snökanonerna har räddat anläggningen men utanför pisterna är det grönt.

Skönheten på bilden hittade jag på en bilfirma i Badia Calavena en millecinquecento i bra skick med den eftertraktade bruna galonklädseln som klarar både vinter och sommarklimat i alla världsdelar. Om någon är intresserad kan jag försöka få till ett bra pris !

 

This entry was posted in Blandat, Lessinia. Bookmark the permalink.

2 Responses to Dags att sätta igång grillen

  1. Björn says:

    Tror att det blir svårt att få ett bra pris, du riskerar nog att få med själva Fiat’en också. Kanske bättre att leta efter brun galon till din Lexus på någon loppmarknad i östra tyskland?

  2. I do think most of the concepts you have presented for your post. They are really genuine which enables it to surely operate. Even now, the particular blogposts are way too simple for freshies. May you desire extend these individuals a tad by next time? We appreciate you this article.

Leave a Reply