Lido di Jesolo

Lido di Jesolo är ett sommar paradis på Italienska, långa sandstränder hotell campingar restauranger och barer, men nu är det öde. Jesolo den ursprungliga staden som ligger några km från stranden har ett vinterliv som alla andra småstäder men strandstaden Lido di Jesolo väntar på sommaren och stränderna är tomma.

cav mare

Säsongen är kort, full fart i tre månader halvfart i 3 månader och nästan tomt i ett halvår.

cav strada

Rätt resmål men fel årstid provar jag ofta och det är skönt att komma hit på vintern det vilar ett lugn över allt. Ingen trängsel ingen trafik men redan 16 grader i skuggan och soligt idag perfekt promenadväder. Men ingenting är öppet så för att få något i magen får man ta sig till Jesolo.

cav sthlm

Det här hotellet väntar på Svenska gäster gissar att någon med svensk anknytning för här heter stan Stoccolma. Fortsätter man ut på halvön förbi Cavallino Treporti och ända ut på den sista piren är man nästan tillbaka i Venezia. Fyren är infart till hamnen där lyxkryssarna lägger till.

cav sabbioni

Härifrån är det bara ett par km vattenvägen till Venedig.

cav träd

Våren har kommit en bit idag var det den varmaste dagen hittills. Det har varit kyligt och regnigt ett tag, det är regntid här nu, så det är skönt när solen tittar fram.

cav sera

This entry was posted in Italien and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Lido di Jesolo

  1. Anki says:

    Ser fint ut i Jesolo! Buona Pasqua da Bordighera a te e Patrizia

  2. Mattias Berglund says:

    Tror det var dit vi åkte hoj i augusti. Fick knappt plats med cyklarna vid stranden för det var så mycket folk då.

Leave a Reply