Äntligen lite värme

Det har varit en kall och regnig vår men nu har värmen kommit temperaturen gick upp tio grader på två dagar och har passerat 20 grader för första dagen i år och ännu varmare skall det bli. I dag var det en sån där dag när en del hittat en kortärmad skjorta och en del fortfarande har täckjacka på sig. Äntligen har min förkylning och halsont gett sig jag har varit halvdeckad i tio dagar nu men idag pigg nog idag för en trip till centro di Verona.

på 4

Men våren har kommit långt trots kyla och regn gräsklipparna väsnas och blommorna i rabatterna är planterade. Mandel och Körsbärs träden blommar på bar kvist i vitt och rosa men det först idag som det känns som sommaren snart är här.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men turisterna är på plats det är de året runt och det är trångt på shoppinggatorna. Verona är inte en stor stad lite större än Uppsala och inte större än att man går runt hela centrum på en timme. De bästa shopping gatorna via Giuseppe Mazzini och via Capello korsar varandra vid piazza Erbe och tillsammans med piazza Bra är dessa fyra platser centrum.

på 5

Piazza Erbe är ett torg kanske 100 m långt med en turistmarknad i mitten och barer och restauranger på östra sidan här är det alltid folk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men det var inte för turisterna jag åkte till Verona idag det var för en fotoutställning. Mellan piazza Erbe och Ponte Navi där finns ett område där man grävt ner sig till de Romerska lämningarna i Verona. Marknivån ligger tre meter under nuvarande gatorna så   man har byggt ett nytt tak ovanför delvis med glas delvis med betong. Så den Romerska staden under går att besöka men som en källarvåning och här ordnas en fotoutställning ibland.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotografen denna gång hette Giorgio Casali och var verksam till 1995 framför allt inom arkitektur, inredning och design. Han har vunnit många priser i Italien för sina bilder och tog omslagsbilden på tidskriften Domus 35 gånger.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kikade in i en ny affär också alldeles intill piazza Erbe en lyxaffär för mat i källaren och smink/smycken en trappa upp vi får se hur länge den överlever. Det är ganska stor omsättning på butiker här de öppnar ett tag och stänger igen. I princip samma mat men högsta kvalitet och tomater som i andra affärer och snyggare presenterade.

på tom

Tomater av högsta kvalitet i en annan affär pendlar priserna mellan en och två euro.

på vin2

Enoteca med speciella vinförsäljare som kunde ge goda råd.

på ostron

Åtta olika sorters ostron att välja mellan.

på hy

Snyggt och prydligt och högsta kvalitet på allt spännande att se om det funkar. På väg ut genom dörren hälsas man välkommen tillbaka av en ung välklädd, som enotecakillen på bilden, man som har just bara det som sin uppgift.

Kanske det fungerar många välbeställda Italienare gillar lite överdriven service och i denna butiken var det många anställda.

This entry was posted in Verona. Bookmark the permalink.

Leave a Reply