Vinitaly

Vinitaly är en av årets stora händelser i Verona. Stan är värd för kanske Italiens största vinmässa. Tolv stora mässhallar är fyllda med viner från Italiens alla regioner och massor av folk arrangörerna väntar 200.000 besökare på fyra dagar.

vinitaly

Så bor man i Verona är det bara att ta sig dit, visserligen med en envis förkylning som gjorde smaklökarna lite okänsliga men det går inte att vänta ett år till bara för det. Tog med min Italienska bror Enrico som precis som jag har massor av åsikter om Italienska viner. Kameran var med som alltid den glömmer jag aldrig men tyvärr hade jag glömt batteriet hemma så bilderna är inte mina egna.

vinitaly 2

Jag har lärt mig mycket om vin och om Italiensk vinkultur sen jag kom hit kanske det viktigaste av allt är att det är jag som bestämmer vad som är gott vin inte experter. Här fnyser man respektlöst åt experter de begriper inte alls vad gott vin är möjligtvis bara vad man kan tjäna mest pengar på.

vinitaly 3

Mässan är överväldigande på det sättet att det är första gången jag inser vilken otrolig bredd det finns i vinindustrin i Italien. Jag känner till alla de stora vinerna från Italien precis som ni gör men ändå är nästan allt nytt, viner jag aldrig provat eller viner jag aldrig hört talas om. Tusentals producenter har tiotusentals viner att visa upp gjorda på flera tusen olika druvor.

vinitaly 4

Vinitaly är en mässa framför allt för inköpare från hela världen med papper penna plattor och expertmin men en stor del av besökarna är också glada amatörer.  Har ni möjlighet att besöka mässan någon gång så missa inte det tillfället.

vinitaly 5

This entry was posted in Italien and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply