Två veckor i Veneto – gästblogg!

Äntligen har vi lyckats med konststycket att få ner hela familjen till farfar Leffe i Italien. I två veckor ska vi försöka kryssa oss igenom Venetoregionen med hyrbil, husbil och småbarn.

Det första beslutet som jag (Jonas) tog var att pausa LCHF-dieten under resan. Det kändes inte rättvist vare sig mot mig själv eller Italien att missa gnocchi, polenta, pasta och gott bröd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En mulen och olycksbådande väderprognos ledde oss att ta en stadsdag i Verona för att “turista” och kanske strosa runt i diverse affärer. Det visade sig att vi hade vädret med oss och det var precis lagom varmt för kortärmade tröjor, men så pass svalt att inte ha ständig utkik efter skugga eller luftkonditionerade butiker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naturligtvis spanade vi in både världens mest kända balkong samt Hellas Veronas officiella butik. De låg ca 3 meter ifrån varandra. Stadsplanering på högsta nivå. Tyvärr var storlekarna på matchtröjorna lite väl tilltagna så ett obligatoriskt inköp får vänta till en annan dag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi slogs av att det var otroligt mycket turister för en vardag i maj, men det visade sig att Verona är en turistmagnet. Hela centrum innanför stadsmuren är fylld av väldigt gamla byggnader som renoverats under olika tidsperioder och bidrar till en pittoresk charm som är svår att motstå. Staden andas historia och kultur och vid piazza Bra ligger Arena di Verona där det varje sommar sätts upp en av Italiens bästa operaföreställningar under juli-augusti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En glass, ett par öl och en karaff vin fick oss på benen igen efter strapatsen i staden. Glassen verkar i och för sig ha motsatt effekt vilket uppskattades av den äldre delen av skaran som, under sovstunden, passade på att besöka Cantina Valpantena i Quinto och inhandla de första kartongerna av traktens allra bästa viner. Sex flaskor Valpolicella Superiore, sex flaskor Custoza och sex flaskor Amarone blev den första dagens skörd. Vi toppade det med tre boxar Corvina och som bonus på det fick vi två flaskor olivolja av bästa sort.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cantinan var mycket fin och de allra flesta kunder hade med sig dunkar som tankades vid sex stycken bensinpumpsliknande pumpar för ca €1/liter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ett bestående intryck efter dagen är italienarnas barnkära inställning. Män och kvinnor i alla åldrar passar på att fotografera, titta på och klappa båda våra döttrar och det blir många skratt och huvuden på sned.

Vi hoppas, och tror, på två fantastiska veckor fyllda med god mat, trevliga möten, bad och skratt. Vi siktar på att hinna med Lago di Garda och fler Cantinor. Vi ser också mycket fram emot att få en härlig söndagmiddag med Patrizias släktingar i helgen. Det tror vi kommer att bli en upplevelse!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ciao!

/Jonas, Linda, Ines & Juno

This entry was posted in Gästbloggare. Bookmark the permalink.

One Response to Två veckor i Veneto – gästblogg!

  1. Clabbe says:

    Helt rätt, så suveränt bra – ni kommer att stormtrivas… Italien ÄR kontrasternas land och ni kommer garanterat att uppleva både “upthings” and “downthings” som ni fullständigt kommer att kullkasta efter vad ni trodde det skulle vara innan ni upplevde det i verkligheten… Förutfattade meningar i all ära men det är inte många av dessa som överlever en äkta italiensk vistelse i ett område utanför alla turiststråk… Lycka till och ha en underbar vistelse…

Leave a Reply