Vinter i alperna

Har landat i Italien igen efter ett besök i Sverige. Snö i norra Sverige snö på Hallandsåsen snö i bergen i centrala Tyskland och snö över Brennerpasset. Stannade till på några ställen i Tyskland men man är ensam på alla ställplatser så här års det är inte många som är ute och åker husbil. Inte för att det är besvärligt att resa jag hade snöfria vägar och runt noll grader hela vägen ner.

les7

Tog en ny väg genom Europa. Genom den nästan 8 km långa tunneln Rennsteig tunnel över Grosser Beerberg mellan Erfurt och Suhl. Sen över Brennerpasset men inte den vanliga motorvägen utan via smala vägar över Mittenwald till Innsbruck och vidare till Italien. Sparade 16 euro och fick se nya platser.

les6

Jag tog fyra dagar på mig ner denna gång med ett stopp i Göteborg och två i Tyskland. Han med att träffa barn barnbarn familj och vänner. Korv och köttbulls grillning promenader i skog och stad och några träffar med gamla arbetskamrater.

les8

När jag åker så här har jag ibland svårt att bestämma mig för vad som är hemma. Huset i Italien är självklart mitt hem och min enda fasta bas. Men när jag åker till Sverige känns det som jag åker hem och när jag åker söderut igen känns det också som att åka hem. Hem blir på ett sätt det ställe jag är på väg till inte nödvändigtvis en fast punkt. Känslan är att ha flera hem även bilen fungerar som hem långa perioder när jag är ute och rör på mig.

les1

Tillbaka har snön lagt sig i Lessinia. Det var länge osäkert om skidliftarna skulle öppna i år förra entreprenören klarade inte ekonomin med så kort säsong som det blivit de senaste åren. Men nu ser det ut som de kommer igång när jag var upp i går höll de på att skruva och smörja på maskinerna.

les3

Det ligger några decimeter snö på 1500 meters höjd redan och det är minusgrader på nätterna så snart kör de igång pistmaskinerna.

les4

När jag åkte gick det fortfarande några kor här uppe och betade på de sista grässtråna nu är allt igenbommat i Malgorna och snön formar landskapet.

les2

This entry was posted in Blandat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply