Soave – gästblogg

Salve!

Soave är en klassisk by med fokus på vita viner samt en gammal borg som säkert är hundratals år gammal. Vi satsade på en god lunch, några kulor gelato, en låda med sex flaskor Soave classico samt att få in veckans omgång av Totocalcio som är italienarnas motsvarighet till stryktipset. Det är endast Serie B kvar så det är inte helt lättippat för två nybörjare i den italienska fotbollen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lunchen intogs på en Enoteca (en “vinaffär” med möjlighet till en enklare lunch som höll mycket hög klass om man jämför med en vanlig svensk lunchrestaurang) som var belägen i en gammal italiensk Villa som såg ganska gammal ut. Vi tog varsin primi följt av kaffe. Barnen åt för femte dagen i rad Pasta bianco, vilket innebär pasta med lite olja samt en skål riven ost.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På chans gick vi in på en oansenlig Cantina som visade sig vara riktigt trevlig med ovanligt kraftig Soave classico. Vi fick dessutom följa med ner i källarplan där det förvarades en del vin samt en “hemlig” gång upp till den gamla borgen som säkert använts på dubiösa sätt genom århundradena.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Glassen var god och om tipset går in kommer vi hem när vi blir så pass skröpliga att vi vill ta tillvara den eminenta svenska sjukvården (läs: långvården).

Hörs!

 

This entry was posted in Blandat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply