Lessinia – gästblogg

Eftersom vädret såg stabilt ut, även uppe på högplatån så packade vi in oss i husbilen och tog några hundra höjdmeter innan vi landade på ca 1500 meter över havet i Lessinia. Lessinia är någon form av regional “nationalpark” som består av en 15 mil bred högplatå som ligger på 1000-2000 meters möh.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

På vägen upp så passerade vi en gårdsbutik där de sålde egenproducerad ost och charkuterier. Butiken höll fantastiskt hög klass och vi fick med oss både bresaola och olivolja upp till matsäck.

När vi kom fram till en parkering med vidunderlig utsikt började vi att traska upp på grusvägarna och blev omkörda av traktor efter traktor som transporterade en handfull kor per lass som skulle utplaceras på gräsytorna för sommarbete. En klar dag kan man här se 15 mil bort till Gardasjön, men vi kunde nog endast ana ca 8-10 mil eftersom en del moln låg ganska lågt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter ca en timmes promenad fick vi syn på murmeldjur (Marmotta) som satt och funderade runt sina bohålor och det blev dagens höjdpunkt. Vi letade förgäves efter en skymt av bergsgetter, rådjur eller kronhjortar men fick nöja oss med de stora gnagarna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Slingrande bergsvägar tog oss tillbaka till Giazza med flera stopp i fina byar som tyvärr inte går att göra rättvisa i varken ord eller bilder, men alla intryck gjorde oss ganska trötta så vi sover nu gott och funderar på en tripp till Lessinia även imorgon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Konstigt nog finns det ett överflöd av restauranger även i dessa trakter. Så ser det inte riktigt ut i Sarek, Padjelanta eller Stora sjöfallet. Man klarar sig helt utan matsäck och behöver inte gå hungrig om man inte vill.

Vi hörs vi!

This entry was posted in Blandat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply