Cykeldebaclet – gästblogg

Redan förra året vi var här försökte jag få till en cykelrunda på bergsvägarna. Den gången var det en punktering på framhjulet som satte stopp och vi lyckades aldrig få ordning på en ny slang. Men framhjulet fick en ny slang under vintern.

I år upptäckte jag att det var punktering på bakhjulet så när vi var på väg till Soave så stannade vi på en cykelaffär och inhandlade en ny slang och ett par nya bromsbelägg. Väl hemma i Giazza krängde jag på slangen och började pumpa. Redan efter ett litet tag märkte jag att det var något som var knasigt med däcket. Det blev knöligt runt ventilen och jag trodde först att slangen kommit i kläm eller kanske snott sig.

Cykelfix

Av igen med däcket, men allt såg helt ok ut så jag tänkte att det där löser sig nog när jag fått i lite mer luft. Det gjorde det inte… När trycket i däcket var precis så att jag kände att det nog räcker med 5-10 drag med pumpen så small det till och en ny punktering var ett faktum.

Jag gissar att däcket var försvagat så att slangen blev osymmetrisk och drog sönder sig själv precis runt ventilfästet. Jaha, ingen cykeltur i år heller, alltså…

På väg ner från Lessinia här om dagen så passerade vi dock genom den lilla alpby Cerro Veronese som världscyklisten Damiano Cunego är ifrån. Grannbyn Roveré Veronese hade en hyfsat sorterad sportbutik så jag tänkte att det kanske är värt ett sista försök att få ordning på den här historien. Vi fick tag på både nytt däck och två nya slangar för en billig penning. Väl hemma gick det fort att få på slang och däck. Det gick till och med att sparka igång den trötta cykeldatorn med ett nytt fräscht batteri.

Cykelfix2

Sen fick jag till slut min efterlängtade bergsetapp med serpentinsvängar, +10% lutning och fantastisk gnisselkonsert av miljoner syrsor. Det blev ca 12 km uppförsbacke och 12 km nedförsbacke. Jag tror att ca 2% av rundan var på platt mark. Max.

TOTAL CLIMB

1075

AVERAGE SPEED

14.18

Underbart!

 

This entry was posted in Gästbloggare. Bookmark the permalink.

Leave a Reply