Piedi felici

Tomt när gänget från Vattholma åkte hem igen. Värmen på mellan 30 och 34 grader från förra veckan har lagt sig så nu är det runt 25 och lite ostadigt en åskskur då och då.

IMG_2904

Åkte ut till Cavallino i helgen för en promenad på stranden och lite avkoppling. Det är få saker som toppar en promenad på sandstranden precis i vattenkanten och känna vattnet och sanden sippra mellan tårna. Fötter måste också få en stunds vila lycka och semester.

IMG_2950

Livvakterna håller på att trimma rutinerna och utrustningen nu inför säsongen under juli och augusti. Den här helgen hade de hissat röd flagg på grund av blåsten och hade inte så mycket att göra.

IMG_2902

Jag vet inte om det finns några salvataggio på Svenska stränder men här finns det tiotusentals. Bara på den korta sträckan mellan Cà Ballarin och Campeggo Europa kanske fem kilometer uppskattade jag antalet till ca 30 st. Multiplicera det med antal kilometer stränder så hittar man en hel yrkeskår.

IMG_2911

Har ni varit på en Italiensk strand någon gång och funderat på hur de kan få parasollen att stå i så snörräta rader kan jag avslöja hemligheten nu. Långa måttband en sandborr och vanlig traditionell syftning är hemligheten och hur skulle man annars göra.

IMG_2932

Min Italienska är fortfarande så bristfällig att jag kan unna mig att hitta på lite nya ord och uttryck utan att behöva skämmas. “Piedi felici” är inget som man normalt säger på Italienska men vem som helst som hör det förstår innebörden.

Lyckliga fötter !

Fötter som får vandra på stranden gräva ner sig i sanden och känna vattnet sippra mellan tårna.

This entry was posted in Blandat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply