Festa dei Nonni

den 18 okt var det festa dei nonni, alltså alla barns mor och farföräldrar visade sitt handverk för försäljning lär barn sitt hantverk allt är naturligtvis välgörenhet.

nonni7

Det finns stora hål i det Italienska välfärdssystemet och många försöker hjälpa till med ideellt arbete och alla andra sätt som kan dra in lite pengar till något som är så angeläget att det i Sverige betalas via skatt.

nonni1

Alla Nonni som vill hjälpa till och kan något hantverk visar det här och eftersom det är välgörenhet köper många sådant de kanske inte behövde egentligen men som är vackert.

nonni2

Allt mellan broderier skulpturer och målningar fanns att köpa.

nonni3

Några satsade på att lära alla unga besökare något hantverk.

nonni4

Teckning och målningar hade många satsat på det satt hundratals tavlor till försäljning på väggarna.

nonni9

Många sådana här “fester” går av stapeln på Arsenale ett nedlagt militärt område som byggdes av Österrikarna när de var herrar i Verona i mitten av 1800 talet. Här fanns verkstäder för tillverkning och underhåll av vapen och annan utrustning för den Österikiska armen. Arsenale ligger ganska centralt i Verona precis på andra sidan bron vid Castelvecchio det är en plats för de som bor i Verona men inte många turister hittar hit.

nonni8

Vad området skall användas till har diskuterats länge och många byggnader förfaller men idag används en del till parkering museum och kontor och några byggnader är renoverade och till välgörenhet och fester som idag.

Till slut några tavlor som satt på väggarna denna dag.

nonni5

nonni6

nonni10

This entry was posted in Blandat, Italien. Bookmark the permalink.

Leave a Reply