På väg mot våren

Vädret i Italien har spårat ur lite det märks tydligt att jorden är varmare i alla fall i mitt hörn. Sommaren var sval bara en vecka med normala sommartemperaturer 35 -38 C. Mina grannar tyckte inte det blev någon sommar alls och både druv och olivskördarna blev ovanligt dåliga med följden att olivoljan blir dyrare och att det tillverkas ytterst lite Amarone viner i år.

cimitaro

Vintern har också varit mild, normalt har vi en kall period även i Verona med minusgrader på nätterna och bara några plusgrader på dagtid och uppe i bergen är det tjockt med snö. Förra vintern var det kallt hela december och en kort period i februari, denna vinter var det frostnätter mest runt jul och nyår och några till i januari. Sommaren hängde kvar med 20 grader på eftermiddagarna ända till runt 20:e november.

chiesa

Redan i slutet av januari klättrade eftermiddags temperaturen upp i 8-10 C och nu är den på väg förbi 13 C och i solen känns det som svensk vår nu. Det har både växter och bönder uppfattat, maskrosor och andra blommor har slagit ut och idag såg några kor som betade i en hage.

salo

Det har inte kommit någon snö i Verona denna vinter däremot har jag fått lite snö på trip till Vicenza och Desenzano. Däremot är det mycket snö uppe i Alperna och man har alltid snöklädda toppar i fonden på promenad nere i Verona.

båt

Den här bilden med kombination snöklädda berg och segelbåt tog jag vid Salo på västra sidan av Gardasjön vid nyår. Stan nedanför bergen är Garda.

IMG_4573

Några vårtecken idag från Valpantena.

Blomma3Tack för knuffen Anders !

 

This entry was posted in Italien. Bookmark the permalink.

3 Responses to På väg mot våren

  1. Tack Leif!
    Efter dessa bilder &rapport blev längtan än värre!

    Håkan.

  2. Anna Karin says:

    Hej! Det ser helt fantastiskt ut.. men synd det du skriver om olivoljan och Amaronevinet. Skulle gärna besöka denna plats! Hälsningar Anna Karin

  3. Anders. Borg says:

    Jag är glad att jag knuffat rätt.
    Anders

Leave a Reply