Lenticchie för pengarna

Syster Christina ville försäkra sig om att jag fått en ordentlig tallrik Lenticchie innan julen tar slut. Lenticchie är linser som kokas i buljong och kryddor och ska helst ätas med en speciell korv som man äter vid jul, Cotechino. Men det viktiga är linserna för om du stoppar i dig en ordentlig portion kommer du inte att ha några penningbekymmer under hela nästa år. Så därför var vi på middag i Avesa strax norr om Verona igår kväll och jag fick en ordentlig tallrik Lenticchie. Vidskepligt kan man tycka men det har funkat för mig de senaste åren så varför ta risken denna gång !

Utöver linserna fick jag inbakade oliver och inbakad salsiccia, pasta naturligtvis denna gång Bigoli con Ragu (tjocka ihåliga spegetti med köttfärssås) och Stinko egentligen samma rätt som i Tyskland heter Schweinhaxe, serverad med kokt spenat och bönor. Mitt bidrag blev en Tiramisu denna gång gjord på Veccia Romagna som den skall vara här men som är svårt att få tag i på bolaget (någon som sett den typiska kraftiga trekantiga flaskan på bolaget ? använd Cognac om ni inte hittar den).

Det har varit ett härligt väder idag soligt och 12 grader men nu har solen gått ner och det kryper säker under noll i natt också det har det gjort hela veckan. Men mitt på dagen när solen värmer känns det som april i luften. Vintern är inte så besvärlig här och även om det blir kallt snöigt och blåsigt ibland så bjuder ändå en sådan har dag på några timmars vårvärme.

 

This entry was posted in Mat och dryck. Bookmark the permalink.

5 Responses to Lenticchie för pengarna

  1. Jonas says:

    Trevligt! Vi hade 10 grader varmt idag så vi är inte långt efter. Vore kul att se bilder. Har du listat ut hur det funkar?

  2. Fredrik says:

    Låter underbart, missade min Lenticchie innan Julen så jag får hoppas på turen istället…:-).

    • admin says:

      “In bocca al Lupo” säger man här när man utmanar lyckan men det är ingen som tror på det så ät dina Lenticchie ordentligt Fredrik så är du på säkra sidan 😉

  3. Linus says:

    Kul – man får jobba heltid för att hinna med att vara uppdaterad. Du har valt distrikt med omsorg:-) för godare viner än Amarone och Ripasa får man leta efter

Leave a Reply