Marknad i Verona och regn

Söndag var det marknad i Verona och då handlar det förstås om mat. Det kommer folk från alla regioner och säljer sina specialiteter. Oliver från Sicilien korv från Umbrien ost från Trentino. Alla regioner har sina egna produkter eftersom klimat jordmån och traditioner varierar så mycket.

Massor av oliver från Sicilia

Ost bröd korv vin och bakverk är nog det vanligaste.

Bröd och ost

En gång om året kom det en liknande matmarknad till Tanto med mat från alla delar av Sverige. Nu kommer jag inte ihåg vad den heter men den är ganska lik denna på Piazza Bra aldeles utanför Arenan.

Det var inte så mycket kommers på morgonen för det kom en regnskur ibland och då försvinner nästan alla Italienare som genom ett trollslag. Det slår aldrig fel kommer en skur så står jag kvar ensam alla andra tar skydd under paraplyer tidningar i barer eller vad som finns i närheten och de har bråttom.  Aldrig annars ser man dem springa så fort och det räcker med ett litet knappt märkbart duggregn.

Jag har frågat ibland varför de har så bråttom undan regnet och fått lite olika svar men de två klart vanligaste är att frisyren blir förstörd och att man kan bli sjuk. Den första kan jag köpa om man nu har någon frisyr men tron att man kan bli sjuk av lite vatten den är nog lokalt påhittad det tror jag inte på. Men tror man det då förstår jag att det är bråttom.

Vad säger ni om kamaxel kåpan kan den bli vackrare ?

När det ändå var så mycket folk på Piazza Bra så passade motorcykelklubbarna runt Verona på att åka in för att visa upp sina gamla maskiner. Det är ett stort intresse här man stöter ofta på sådana här uppvisningar av bilar motorcyklar motorini eller andra maskiner.

Det skall regna en dag till sen skall det bli sommar säger de på väderprognoserna men vi får se jag litar inte på det förrän det hänt och ibland ser till och med vädergubbarna lite ointresserade och skeptiska ut tycker jag.

Flaggan känner ni förstås igen Veronas färger och Veronas flagga är förvillande lik den svenska. Första gången jag var här trodde jag att det var någon sorts stadsbesök eller så på gång men så var det inte. Båda Veronas fotbollslag ser också ut som svenska landslaget.

 

This entry was posted in Mat och dryck, Verona. Bookmark the permalink.

One Response to Marknad i Verona och regn

  1. Anitha says:

    “sjuk av lite vatten”. Visst är de roliga – de där italienarna.

Leave a Reply