Adesso è Primavera

“Nu är det vår” fick jag veta på lördag morgon och det är bra med sådana raka och enkla budskap för mig som inte lärt mig riktigt var gränserna mellan årstiderna går här än. Visst det känns som vår termometern når 10-14 grader på dagarna och i solen är det skönt. Är det vår och lördag är det dags för en trip till lite natur.

Denna gång till Bosco Buri.

mam lök

Bosco Buri skulle nog heta naturvårdsområde om det låg i Sverige här kallar man det Parco. Ett litet område för att komma ut i naturen, och det behövs här eftersom det inte finns någon allemansrätt och mycket är inhägnat. Parken ligger bara några km söder om Verona intill Adige floden som flyter genom Verona.

mam natur

Det finns Harr och Öring i floden och öring finns i nästan alla små kanaler och diken som är en meter breda eller mer och många gillar att fiska.

mam adige

Det här området var privat tidigare och park till Villan på bilden, vi skulle nog kalla den en Herrgård om den låg i Sverige.

mam villa

Hit kommer Verona borna för att promenera och lite senare på våren för en picknick.

mam stig

 

This entry was posted in Italien, Verona. Bookmark the permalink.

Leave a Reply