Agriturismo La Buona Terra

Fredagsmys på Italienska är att åka till en Agriturismo och äta gott och njuta av gästfriheten man alltid möter på en Agriturismo. Denna fredag åker vi en bit österut rundar Colli Euganei och stannar på La Buona Terra en bit utanför Padua. Man behöver inte leta länge efter en Agriturismo om man reser i jordbruksområden.

terra benv

Allt som serveras är producerat på gården från brödet och marmeladen till frukost till pasta och sopressa (korven) till förrätten. Det finns ingen meny på en Agriturismo så det är enkelt att välja mat. Det enda man behöver hålla reda på är när man skall sätta sig vid bordet idag kl 8.

terra buona

Denna fredag serveras en Salumitallrik till förrätt med salami coppa och grönsaker från gården. Man har kor grisar getter höns gäss änder och ett eget slakteri och tillverkning av salumi. Pastan till Primo är färsk och gjord i köket med körsbärstomater från grönsakslandet utanför fönstret.

terra primo

Till Secondo serveras hemgjorda Polpette (köttbullar kokta i tomatsås) med ångkokta Zuccini. Till efterrätt bjuds Mandeltårta eller Hallontårta och kaffe efter det för här får man en sak i taget på bordet och på tallriken.

Hela måltiden kostar 20 € per person plus vin för 5 € till två personer !

terra sala

La Buona Terra är ett fungerande jordbruk som tar emot gäster inte stort men med många olika produkter som produceras på gården. Grönsaksland med tomater bönor kål sallad och mycket annat. Fruktträd med äpplen päron plommon persikor granatäpplen och fler som jag inte kände igen. Egna druvor och oliver till vin och olja.

terra prun

Vill man stanna över natten och det skall man göra på en Agriturismo finns 2 rum och en lägenhet att hyra.

terra camp

Har man huset med sig som jag har ställer man sig på campingen som har 17 platser med el och vatten vid varje plats samt ett egen servicehus med dusch toa och tvättmaskin. Stannar men flera dagar blir det säkert ett dopp i polen också.

terra pool

Alla djuren går utomhus så det är liv och rörelse överallt.

terra capre

Ett perfekt ställe att vila på och att njuta av lokal italiensk mat och ett perfekt ställe att ta med barn till !

terra and

This entry was posted in Italien, Mat och dryck and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply