Verona i närbild

Sista veckan har det varit höstväder kallt och regnigt. Förra helgen föll termometern nästan tio grader från 24 till 14 men har klättrat till ca 18-20 på eftermiddagarna igen.

ver cav

Åkte ner till Verona för en fotopromenad för solen värmde skönt. Dagens tema blev kraftigt beskurna bilder effekterna blir ibland surrealistiska när man inte får överblick. Men den här hästen är en skulptur som står på en utställning om Pavarotti på Palazzo Forti och där står den här tre meter höga rosen också.

ver ros

Det är fortfarande fullt med turister på de vanliga stråken i centrum nästan svårt att ta sig fram. Men bara ett kvarter utanför är det nästan tomt.

ver gelato2

Veronas bästa glass hittar man här på Gelateria La Romana enligt mina sagesmän. Jag tror dom har rätt glassen tillverkas butiken av rätt råvaror och förvaras i ståltankar kylda till rätt temperatur.

ver gelato

Adressen är Piazza Santo Spirito 9 “La Romana” heter den. Ungefär 800 m att gå från Piazza Bra men den promenaden är glassen värd.

ver glas

Det är viktigt att kunna välja läsglasögon i sin favoritfärg här, jag har skaffat röda blå och svarta och har nu focus på ett par gula som ni ser.

ver kaf

Nespresso är hemma kaffet på modet här. De har bara en butik i Verona som alla måste åka till och butiken är lika noggrant designad som en Applebutik.

ver kaf2

George Clooney hamnar på bilden eftersom han är huvudpersonen i deras TV reklam. Bilden är inte ihopklippt jag hittade bara rätt vinkel för att få bilden på honom att sitta ihop med butiken.

ver ring

Veronas nya monumet är en ring av marmor hopdragen med tre kraftiga stålband. Den står på Piazza Bra alldeles framför Arenan. Vacker, jag vet inte riktigt, kanske på ett annat ställe men konkurrensen med den 2000 år gamla arenan blir för svår.

ver sof

Minisoffa på FIAT 500 tema en ikon i Italien tillsammans med Vespan. Bilden är inte ihopklippt, soffan står i en butik bakom glas så jag behövde bara hitta en vinkel som släppte igenom lika mycket ljus som reflekterades.

ver ves

Nästa ikon, cinquecento och vespa var de två maskinerna som satte Italien på hjul.

ver tav

Det var konstförsäljning på Piazza Bra idag både skulpturer och tavlor.

ver vat

Fontänen under träden på Piazza Bra gör att vattnet skvätter och tillsammans med skuggan under träden kyler den ner luften en aning.

ver tea

Knallade upp till Teatro Romano som fortfarande används efter 2000 år. Där spelar man “spettacolo” under bar himmel på sommaren med en fin utsikt över Verona.

ver vy

Nästa två krabater satt på en mur en bit ovanför Teatro Romano.

ver far

ver öd

Till sist den första fågelholken jag sett med egen adress:

ver hol

Adressen är:

Piazza Bra 10

Verona (VR)

Italia

Om ni kan rätt fågelspråk !

This entry was posted in Verona. Bookmark the permalink.

Leave a Reply