Marknad utanför Elbasan i Albanien

På väg ner från Ohrid till Adriatiska havet hamnade vi i en trafikstockning en bit från Elbasan i centrala Albanien. Bilar överallt poliser med röda spadar som försökte hålla ordning på trafiken men lyckades lika dåligt som vanligt. Det var ingen by vi hamnat i men det var folk överallt så jag körde in i en lucka vid vägkanten för att ta reda på vad som hände.

Ni kan jämföra situationen med att massor av bilar stannar på en riksväg som rummet fyra bilar i rad, så såg vägen ut, så att trafiken knappt kan passera längre och polis måste hjälpa till för att man skall kunna passera platsen i krypfart men ingen försöker ändra på detta för det är Marknad bredvid vägen !

Naturligtvis är en Marknad viktigare än trafiken för på marknaden får man tag i det man behöver och kan sälja sitt överskott från gården, detta är Albaniens ekonomi i ett nötskal lokala produkter på en lokal marknad är viktigare än den globala marknaden för den deltar inte Albanien på ännu.

Här kan man köpa allt man behöver till hushållet och för att överleva, jag låter bilderna tala för sig själva:

IMG_5864

IMG_5893

IMG_5865

Begagnade klockor

IMG_5867

Nytillverkade redskap från smeden

IMG_5887

Tobak och borstar

IMG_5870

Slaktaren i arbete

IMG_5872

Herrkläder

IMG_5883

Glass

IMG_5891

Värphönor till salu

IMG_5880

IMG_5875

Väskor

 

IMG_5873 IMG_5874 IMG_5885

This entry was posted in Kroatien och Balkan. Bookmark the permalink.

One Response to Marknad utanför Elbasan i Albanien

  1. Länge sedan jag var inne och läste på din blogg. Vilka härliga bilder, särskilt de på personerna gillar jag. Marknaderna i de östra länderna samt Marocko är lite spännande tycker jag.

Leave a Reply