Rådgivare till vinindustrin i Italien

Fick ett mail från exportchefen på Cantina Valpolicella Negrar idag.

Visst hade jag väntat mig att de skulle höra av sig och be om råd när jag flyttade hit, självklart hade jag gjort det. Men att denna första förfrågan skulle komma från exportchefen från en av de mest ansedda vinproducenterna i Italien var väl kanske en liten överraskning det måste jag erkänna.

Visserligen bor jag i Valpolicella distriktet även om det är i det nordöstra hörnet av distriktet och även om jag nu bara bott här i två veckor så har de tydligen uppmärksammat att jag har en del att tillföra vinindustrin här, kul.

Cantina Valpolicella Negrar ligger i kärnområdet Valpolicella Classico strax norr om Verona uppe på kullarna innan Monte Baldos toppar på mer än 2000 meter och de producerar några av Italien absolut bästa viner ni kan säkert hitta några på bolaget hemma. Här har de gjort vin i tusentals år på de bästa druvorna och i en mycket speciell jordmån.

Amarone, Recioto, Ripasso, Valpolicella Superiore ja ni fattar vad jag pratar om, världsklass på alla sätt.

Bara några exempel på viner för världsmarknaden är:

Amarone della Valpolicella DOC Classico
Amarone della Valpolicella DOC Classico da agr. biol.
Bardolino Chiaretto DOC Classico
Bardolino DOC Classico
Bianco di Custoza DOC
Recioto della Valpolicella DOC Classico
Soave DOC Classico
Valpolicella DOC Classico
Valpolicella DOC Classico Superiore Ripasso “Le Roselle”

Ni kan själva hitta mer info på deras sida på nätet:

http://www.cantinanegrar.it/

Kul att han uppmärksammat att jag äntligen kommit hit och kul att han fattade att han behövde hjälp, men vad har han då för bekymmer som Cantina Valpolicella Negrar behöver dryfta med mig ?

Ja, det visade sig att det var inte på grund av mina alltid lika tvärsäkra uttalanden om Italienska viner han skickat mailet !

Han hade sett på en sida för utlandsboende svenskar att jag flyttat till Verona trakten och eftersom han heter Magnus och är svensk och bor i Verona tyckte han att det kunde vara kul och träffas och snacka svenska en stund. Vi är bara några få svenskar som bor i Verona.

Men exportchef på Cantina Valpolicella Negrar är han även om jag funderar på varför han föreslog att vi skulle träffas över en öl, men de svenska generna sitter väl djupt även om man jobbar i vinindustrin i Italien.

Självklart skall jag rätta till det och se till att det blir över ett glas Valpolicella Superiore från hans egen Cantina som vi träffas på någon bar i Verona lite senare på vårkanten.

Och självklart får han alla råd han behöver om hur vinnäringen skall skötas i det här landet om han nu är intresserad.

 

This entry was posted in Mat och dryck. Bookmark the permalink.

Leave a Reply