Teatro Filarmonico

Musik av Mikhail Glinka, James Moody, Hector Villa-Lobos, Antonin Dvorak och Vitorio Vedovati från Bassano di Grappa med andra ord en lokal kompositör och han var själv på plats för att tacka för applåderna kanske var det ett uruppförande vi fick vara med om.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teater Filarmonico är den stora arenan för musik under Vinterhalvåret i Verona den grundades 1543 och har varit en arena för kultur allt sedan dess. Här finns kapacitet att få en symfoniorkester på fötter två tre gånger i veckan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teatern är nyrenoverad och vacker, inte speciellt stor rymmer kanske 500 gäster och de flesta platserna är i höjd med scenen. Här spelas också Opera ett tiotal gånger per år.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På sommaren är Arenan den stora scenen den rymmer många gånger fler men kräver också att vädret är lite stabilare än dagens duggregn och tretton grader.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter konsert skall man äta god mat, lite otippat på en vegetarisk restaurang på tips från en vän från Hamburg. Maten är inte Italiensk utan snarare inspirerad av det internationella köket men helt vegetarisk. Två söner med föräldrar driver denna lite annorlunda restaurang i en liten lokal nära piazza Bra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Förrätt på kikärtspure och huvudrätt med gratinerade kronärtsskockor och Burritos fyllda med grönsaker och så naturligtvis de traditionella  italienska tårtorna. Han la på tre tårtbitar istället för en vi beställde för han sa att en del klagar på att det är för lite, det var inte för lite denna kväll.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mat inspirerad från Libanon Mexico Frankrike och Italien. Letar ni efter den så heter den Fata Zucchina och ligger på Via don Carlo Steeb 25 i Verona, värd ett besök om man gillar vegetariskt.

This entry was posted in Mat och dryck, Verona and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Teatro Filarmonico

  1. Kerstin says:

    Jag kan nästan höra musiken genom dina bilder. Måste ha varit en fantastiskt upplevelse. Läste även ditt inlägg om jazzklubb. Jag ska verkligen anstränga mej för att finna ngt liknande här i Modena. Kanske några tips?

Leave a Reply